Велико Търново Хилс :::  Начало
Български English НачалоЗа НасНовиниПроектаПартньориконтакти

гр.Велико Търново
ул. "Магистрална" №5
Тел.: + 359 62 633 343
office@velikotarnovohills.com

гр. София
ул. "Ралевица" №98,
Тел.: + 359 2 980 22 99; 980 92 29
Мобилен тел.: + 359 886 834 440
office@velikotarnovohills.com

piraeus
Велико Търново Хилс – Мечта, превърнала се в реалност 18 септември 2009г.

Проектът Велико Търново Хилс стартира официално през 2007г. след двегодишни старателни проучвания на българския пазар на група инвеститори от страната и чужбина.

На 22 март 2007г. се прави първата копка на първия по рода си комплекс от затворен тип в тази част на България. Проекта е уникален със своите характеристики – проектиран и разчетен като едно самостоятелно функциониращо убежище сред природата от шума на големия град, и в същото време достатъчно близо за да не създава неудобство на обитателите си по отношние на комуникации и транспортни връзки.

Комплексът е разположен югоизточно на склон над град Велико Търново, в близост до главния път София – Варна, местност Трошана, само на 2,5 км от центъра на града. Терена върху който се строи комплекса е 59 000 кв.м. Проектирани са няколко вида различни по тип и характер жилищни и нежилищни сгради.
Предвидено е високо и ниско застрояване, блокове с над 1000 апартамента, 45 еднофамилни къщи (редови или тип „близнак”). Предвидени са и търговски и административни площи, както и детски площадки, спортни съоръжения, басейн, както и детска градина, за да може обитателите на комплекса да разполагат с всички необходими удобства на съвременния живот, като в същото време са сред невероятната природа, и с невероятен изглед към най-красивия град в България.

Изграждането на комплекса ще продължи общо 4 години, и е разделено условно на четири етап, през които постепенно ще бъдат изграждани част от сградите и прилежащата им инфраструктура, с оглед на това да бъдат създадени необходимите условия за обитаване и функциониране на изградените в даден етап жилищни и нежилищни зони.

Към своя край е първа фаза на проекта – изградени са две жилищни сгради с над 100 апартамента, изградени са улици с дължина 1,4 км. , въстановена е пътната връзка с главния път София – Варна, както и свързването с водоснабдителна и канализационна мрежа, електроразпределително дружество.

Двата блока са напълно завършени и са готови да приемат първите си обитатели. Официално това ще стане на 22 септември 2009г., когато с весел концерт и парти за „добре дошли” Велико Търново Хилс ще посрещне първите си обитатели, както и всички решили да се убедят в качествата на този уникален проект и да превърнат своята мечта за дом в реалност. За доброто настроение на всички гости ще се погрижат Краси Радков и Виктор Калев, както и Невена Цонева.

Очакваме ви на 22 септември в 12.30 ч в местността Трошана, за да споделим с вас радоста от една сбъдната мечта.

Вестник Седмица - Горна Оряховица

     © 2008 Велико Търново Дивелопмънт АД